Hjælpeartikler for dig, som følger metoden Pottetræning på 3 dage.
Det er almindeligt, at barnet går væk for at forrette sin nødtørft. Ofte er det et tegn på, at barnet har brug for at være i fred for at føle sig godt tilpas.
At blive renlig er en omstilling, som indebærer, at barnet går fra at have taget sig af sine behov ”i fred” i bleen til at gøre det mere åbent og udstillet.
Det er der nogle børn, der ikke bryder sig om, heller ikke over for dig, som er barnets forælder.
Det er egentlig helt naturligt, hvem vil ikke gerne være i fred for at gå på toilettet? Det er et spørgsmål om integritet.
Hvis barnet ikke tilbydes den fred og ro eller plads, det har brug for, kan det være, at barnet i stedet vælger at gå væk og tage sig af sine behov på gulvet eller i bukserne. Typisk gemmer barnet sig under et bord, bag et gardin eller i et andet rum. Det er også almindeligt, at det går godt med at tisse på potten, men at barnet gemmer sig for at lave stort.
Tænk over, hvor potten står i jeres hjem. Måske kan I stille den et sted, hvor barnet får mere fred? Gerne der, hvor barnet plejer at trække sig hen. Hvis problemet primært drejer sig om afføring, kan I have en særlig potte til det, som står mere for sig selv, så barnet kan lave stort i fred. Du kan også prøve at forlade rummet, når dit barn sidder på potten ved at ”lade som om”, at du har glemt noget i rummet ved siden af. Så kan barnet forrette sin nødtørft i ro og mag uden at føle sig iagttaget.
For nogle børn går det godt at lave stort og småt på potten derhjemme, men ikke i daginstitutionen.
I daginstitutionens forvirrende og støjende miljø er det svært at få lov til at være i fred på toilettet og få den ro, som mange børn har brug for. Så kan det ske, at barnet i stedet vælger at gøre det i bukserne, da det er mindre udstillet.
Hvis du tror, at dette kan være en mulig årsag til, at stort og småt havner i bukserne i daginstitutionen, så begynd med at stille nogle spørgsmål til personalet.
Hvordan fungerer det, når børnene går på toilettet? Går alle samtidig? Er døren åben, står de ved siden af barnet, til det er færdigt? Forsøg at finde ud af, hvordan de gør, og hvad det er, dit barn ikke har det godt med.
Prøv ovenstående tips derhjemme, og se, om det kan lade sig gøre at implementere dem i daginstitutionen også.
To bogtip, der kan hjælpe
Eddie smider bleen
Børnebogen Eddie smider bleen støtter dit barn under pottetræningen og forklarer på en enkel, tydelig og visuel måde de grundlæggende trin ved anvendelse af potte eller toilet. Børnebogen hjælper dig med at tale om kroppen og potten på en pædagogisk måde og involverer dit barn i en dialog. Eddie bliver dit barns ”støtteven” og viser, hvordan han gør i forskellige situationer uden ble på. Børnebogen er en supplerende bog til Pottetræning på 3 dage.
Eddie smider bleen fås både som en e-bog og som en trykt bog (reklamelink).
Pottekalender till stort og småt
Med Pottekalenderen kan du på en pædagogisk og sjov måde hjælpe dit barn videre med pottetræningen. Du får et afprøvet koncept med klistermærker og pædagogiske illustrationer, som opmuntrer dit barn hen ad vejen. Sådan fungerer det: I sætter et klistermærke til stort eller småt på en valgfri potte/toilet i kalenderen, efter at dit barn har lavet stort eller småt i sin egen potte. Børnene på billederne bliver forbilleder for dit barn og inspirerer til at gøre det samme. Pottekalenderen indeholder desuden to visuelle hjælpemidler, som er udviklet specielt til børn, der har svært ved at lave stort på potten.
Pottekalenderen køber du her (reklamelink)
Ny her?
Er du træt af, at pottetræningen trækker ud og ikke rigtig fungerer? Vores bog Pottetræning på 3 dage har hjulpet tusindvis af familier med at komme på rette spor og blive af med bleerne (også om natten).
Over 25.371 tilfredse familier