Eddie smider bleen – en børnebog, der støtter jeres pottetræning

At blive blefri er en stor milepæl i dit barns liv og kan være både overvældende, sjovt og lidt skræmmende på én gang.

De fleste børnebøger om dette emne fokuserer på sjov og ballade omkring potten, ofte på en lidt upædagogisk måde.

”Eddie smider bleen” er lavet af eksperter inden for pottetræning og pædagogik med det formål at lære barnet om emnet på en måde, som det forstår og synes om.

  • Involverer dit barn i en dialog om kroppen, potten, og hvad Eddie gør.
  • Eddie bliver dit barns ”potteven” – et pædagogisk forbillede, som inspirerer til at gøre det samme.
  • Anvendes i daginstitutioner for at støtte børn, som for nylig har smidt bleen.

Sådan siger en forælder, som købte bogen:

”For os begyndte det at fungere, da jeg bestilte bogen om Eddie – godt at kunne henvise til en anden, som tisser i potten osv. 🙂

Bogen hjælper dig, som forælder, med at:

  • tale om kroppen og potten på en pædagogisk måde.
  • give dit barn et vigtigt forbillede at relatere til og efterligne.
  • tale om at lave stort på potten og at være i daginstitution uden ble på.

”Bedste hjælpemiddel til at øge forståelsen for pottetræningen, vi læser den flere gange om dagen. God investering!” – Zandra

Køb e-bogen her

Her kan du downloade e-bogen

Fra indholdet:

Bogen indeholder over 30 sider og er inddelt i tre gode kapitler om Eddie.

Kapitel 1 fokuserer på at introducere potten og forklare, hvordan den bruges. Eddie opdager, hvad der sker med kroppen, når han føler sig tissetrængende og lærer, hvad han skal gøre i de situationer – at gå hen til potten.

Kapitel 2 er en scene fra Eddies første uge som blefri. Alt er stadig nyt, og det handler ofte om at være hurtig, når behovet opstår. Så er det rart at have adgang til potten. Eddie lærer, at han kan tage sig af sine behov, uanset hvor han er.

Kapitel 3 handler om, at Eddie skal være i daginstitution uden ble. Eddie genkender følelsen i kroppen, når han bliver tissetrængende og lærer, at han er nødt til at afbryde legen og skynde sig på toilettet.

Hvis dit barn ikke går i daginstitution, kan du selv tilpasse teksten, så den passer til jeres hverdag. Du kan også tilpasse sproget og læsningen efter dit barns alder.

Sådan siger en anden forælder:

“Bogen om Eddie har været en rigtig god påmindelse, når vi har haft lidt uheld. Hvis vi ikke har læst den et stykke tid, så hjælper det at læse den igen. Synes den er rigtig god!” – Emelie 

Køb e-bogen her

Her kan du downloade e-bogen

Os bag bogen om Eddie

Linnea portræt
Linnéa Almgren
Linnéa er socialrådgiver og socialpædagog med en videreuddannelse inden for psykoterapi. Da Linnéa pottetrænede sammen med sin søn Sander, blev hun inspireret til at skrive en børnebog ud fra metoden Pottetræning på 3 dage. Linnéa har tidligere skrevet og bearbejdet manuskripter til film og tv og udviklet pædagogiske og supplerende materialer via sit arbejde som socialrådgiver.

Familjen Bergenstjerna i farv

Sofia & Michael Bergenstjerna
Sofia og Michael Bergenstjerna driver hjemmesiden smidbleen.dk og har siden 2015 støttet og coachet tusindvis af familier i at stoppe med bleerne. De er forfattere til bogen Pottetræning på 3 dage, som er solgt i mere end 50.000 eksemplarer i Sverige og Danmark.

Charlotta_portræt

Charlotta Bergenstjerna
Charlotte er uddannet illustrator og har lavet de fine illustrationer i bogen.

Sådan siger en forælder om bogen:

”Vi havde prøvet alle mulige kreative råd og købt en række forskellige potter, men så købte vi bogen Eddie smider bleen. Han elsker den! Især den side, hvor der står, i hvilken rækkefølge alt skal gøres, og så vil han have, at vi tager fat i bogen, når han skal tisse og så gøre det samme. I stedet for tis er han begyndt at sige Eddie nu. 🙂

Spørgsmål & svar om bogen

Hvilken aldersgruppe er bogen lavet til?
Bogen passer godt til børn fra 18 måneder og op til 4 år, da man kan tilpasse sproget efter barnets alder. Billederne er lige relevante, uanset barnets alder.

Hvordan fungerer e-bogen?
Bogen er en pdf-fil, som du downloader ved at klikke på et link i en mail, du får af os. Derefter gemmer du filen på din mobil, tablet eller computer, ligesom et almindeligt dokument. Når du vil læse bogen, klikker du på filen og begynder at bladre, præcis som i en almindelig bog, bare digitalt.

Kan jeg downloade bogen til flere enheder?
Ja, det kan du godt. Bare klik på linket i den e-mail, vi sendte til dig fra den enhed, du vil anvende bogen på, så åbnes den direkte.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke er tilfreds?
Hvis du ikke er tilfreds og vil fortryde dit køb, så sender du en mail til os på hej@smidbleen.dk så returnerer vi dine penge – købet er altså helt risikofrit for dig. Returretten gælder kun køb foretaget på smidbleen.dk, ikke via vores forhandlere.

Findes den i trykt format?
Hvis du hellere vil have papirudgaven og noget at bladre i sammen med dit barn, så finder du den trykte bog her:

Køb den trykte udgave af børnebogen ”Eddie smider bleen” 

“Min 2-årige elsker den!” – Fanny 

Køb e-bogen her

Her kan du downloade e-bogen “Eddie smider bleen”