Kopieret fra Liberos websted: Nattræningartikel; forår 2020

Libero nat Danmark shadow

 

Dette skærmbillede blev taget 2020-05-28 fra Liberos websted.

Teksten nedenfor er et uddrag fra mytekapitlet i bogen Pottetræning på 3 dage.

Lad os se lidt nærmere på de 3 ting, som Libero siger, og hvordan det slet ikke stemmer overens med hverken forskning eller vores seneste undersøgelse. Libero skriver:

1. Evnen til at holde sig tør hænger sammen med hormoner. Der er ingen grund til at forsøge at få barnet til at træne i ikke at tisse om natten, hvis kroppen ikke er klar til det.

Som vi nævnte tidligere, har ca. 10 % af danske seksårige problemer med sengevædning. I disse tilfælde kan hormonet vasopressin være en af flere medvirkende årsager. Det indebærer altså, at ca. 90 % ikke har problemer med sengevædning, men kan lære at holde sig tørre om natten. Derfor virker det meget besynderligt, at Libero fraråder forældre at gå i gang med nattræningen!?

2. I gennemsnit tager det ti måneder fra barnet kan holde sig tørt om dagen, til det også kan holde sig tørt om natten. Men det kan også tage kortere eller betydeligt længere tid.

Hvis vi går tilbage til vores undersøgelsesresultat, så viser det, at:

77,9 % af dem, som gennemførte metoden, blev renlige om dagen inden for 14 dage. Af disse valgte godt 2/3 også at fjerne natbleen inden for 14 dage, efter de påbegyndte pottetræningen. Og af disse 2/3 blev hele 83,5 % renlige om natten inden for 14 dage, efter at natbleen blev fjernet. Dette resultat ligger temmelig langt fra et gennemsnit på 10 måneder! Libero gør det også nemt for sig selv ved ikke at nævne børnenes alder ved ovenstående gennemsnit. Børnenes gennemsnitsalder for vores resultat beskrevet ovenfor var 2-2,5 år.

3. Hvis barnets bleer er tørre flere nætter i træk, er det et tegn på, at tiden er inde.

Det lyder jo godt, ikke? Bleen er tør, når barnet vågner, og først da er det tid. Men det er her, at vores undersøgelse viser noget meget interessant. Af de godt 2/3, som valgte at fjerne natbleen inden for 14 dage, efter de påbegyndte pottetræningen, havde næsten halvdelen en våd natble, da de startede med nattræningen. Faktum er, at kun 30,4 % havde en tør natble. Resten havde en blanding af våde og tørre natbleer. Du behøver altså ikke vente på, at bleen skal blive tør. Det er lige så godt, eller endnu bedre, med en våd natble om morgenen.


Vil du gå dybere ind i denne myte og finde ud af, hvilke yderligere myter bleindustrien spreder? Vil du have en komplet plan for, hvordan du pottetræner med dit barn på en enkel og lærerig måde?

Alt det og meget mere får du, når du køber vores e-bog “Pottetræning på 3 dage”.

 

Køb e-bogen her

Alt det bedste!