Nyhed! Pottekalender til stort og småt – et sjovt og pædagogisk hjælpemiddel til jeres pottetræning

Pottekalender til stort og småt

Er du på udkig efter et pædagogisk hjælpemiddel til jeres pottetræning, eller er I gået i stå og kan ikke komme videre? Med denne pottekalender kan du hjælpe dit barns pottetræning på vej med et skema.

Konceptet, som bygger på en unik pædagogisk idé

Sådan fungerer det: I sætter et klistermærke til stort eller småt på en valgfri potte i kalenderen, hver gang dit barn har lavet stort eller småt i sin egen potte. Gode forsøg bør også opmuntres med et klistermærke.

At sætte klistermærker på en potte fungerer som en positiv forstærkning af den nye adfærd, I øver jer på, hvilket hjælper barnet til at forstå, hvor stort og småt hører hjemme.

Børnene på billederne bliver forbilleder for dit barn og inspirerer til at gøre det samme. Desuden er det sjovt at bruge klistermærker!

Køb pottekalenderen her

Eksempel på hvordan kalenderen ser ud indeni

Pottekalender tomt opslag

Tomt opslag

Pottekalender opslag grøn potte

Potte med klistermærker

Pottekalender opslag toilet

Toilet med klistermærker

Dette er inkluderet i kalenderen:

  • 288 klistermærker til stort og småt
  • 8 pædagogiske opslag med billeder af forskellige børn og potter/toiletter
  • Gør det sjovt at lave stort ved hjælp af to visuelle hjælpemidler
  • Farv jeres egen potte
  • Ekstra materiale online: diplom, hjælpeartikler, flere klistermærker m.m.

Desuden: Støtte til børn, som ikke vil lave stort i potten

Mange børn oplever, at det er svært at lave stort i potten. Derfor har vi udviklet to visuelle hjælpemidler til præcis denne udfordring, som du finder midt i kalenderen. Formålet er at afdramatisere situationen og give dit barn nogle positive mentale billeder.

Køb pottekalenderen her

Derfor har vi lavet denne pottekalender

Siden 2014 har vi støttet tusindvis af familier i at stoppe med bleerne, og vejen mod målet er forskellig for alle. For nogle kører det på skinner, mens andre må kæmpe med forskellig modgang undervejs.

Formålet med pottekalenderen er på en sjov og pædagogisk måde at hjælpe jer videre i pottetræningsprocessen, men den kan også bruges som generel støtte.

I hvilke situationer kan den være til hjælp?

I alle situationer, hvor man gerne vil hjælpe sit barn med at komme videre i pottetræningen. Det kan f.eks. være, at barnet ikke vil sidde på potten, er bange for den eller er træt af den. En anden almindelig situation er, når barnet kun vil lave stort i en ble og har brug for at lære at gøre det i potten i stedet.

Selvfølgelig kan pottekalenderen også være til hjælp, selvom man ikke er gået i stå med pottetræningen.

Os bag pottekalenderen

Sofia & Michael Bergenstjerna

Sofia & Michael Bergenstjerna
Sofia og Michael driver Smidbleen.dk og er forfattere til bogen Pottetræning på 3 dage. Med deres bog og metode har de vist, at børn kan smide bleen betydeligt tidligere, hurtigere og nemmere, end hvad mange ellers tror i dag. Smidbleen.dk har hjulpet over 50.000 svenske og danske børnefamilier med at stoppe med bleerne.        

Charlotta Bergenstjerna

Charlotta Bergenstjerna
Charlotte er illustrator og designer inden for en række forskellige områder. Hun har illustreret de fine billeder til denne pottekalender samt til børnebogen Eddie smider bleen.

Samarbejde
Den pædagogiske idé er udviklet i samarbejde med socialrådgiver og socialpædagog Linnéa Almgren samt producent Erik Almgren.

Køb pottekalenderen her