Siger ”tisse” flere gange ved sengetid for at slippe for at sove

Hjælpeartikler for dig, som følger metoden Pottetræning på 3 dage.

Mange familier oplever i begyndelsen, at når barnet ligger i sengen, så siger/indikerer det, at det har brug for at gå på potten og tisse.

Når barnet sidder på potten, så kommer der ikke noget. Man lægger så barnet i seng igen, og denne procedure gentages om og om igen.

Mange forældre er i tvivl om, hvordan de skal håndtere denne situation.

Selvfølgelig kan det være, at barnet faktisk har brug for at gå på potten, men at det ikke rigtig har fundet teknikken med at tisse endnu. Så kan der være brug for, at man går hen til potten flere gange, før der kommer noget.

Men ofte handler det om, at barnet har fundet ud af, at hvis det siger, at det har brug for at gå på potten, så kan det være oppe lidt længere i stedet for at sove.

Vores forslag er, at man lader barnet gå f.eks. to gange for at mærke efter, om der er et behov for at tisse. Hvis der ikke er kommet noget efter to forsøg, så er det sådan. Du kan sige “Nu har vi prøvet to gange, og der kom ikke noget tis, så nu sover vi i stedet. “Hvis du har behov for at tisse i nat, så kald på mig, så kommer jeg og hjælper dig med det samme”.

Efter et par gange plejer det at vende.


Flere hjælpeartikler