Vil ikke være nøgen

Hjælpeartikler for dig, som følger metoden Pottetræning på 3 dage.

Mange børn elsker at rende nøgne rundt. Men for nogle børn kan det føles mærkeligt og uvant at gå rundt uden ble, da det er sådan en indgroet følelse, at den sidder rundt om kroppen. Nogle børn nægter derfor at være uden ble, og så kan det være svært at komme i gang. Dette skyldes ofte vane, at barnet måske ikke har været nøgent så ofte før og derfor føler sig utrygt uden tøj eller ble på.

For at hjælpe dit barn med at føle sig trygt kan du give det benvarmere, en kort undertrøje og en kort bluse på. Det giver en følelse af at være klædt på, selvom numsen stadig er bar, hvilket er det vigtigste. Dette er et kompromis, som barnet måske kan acceptere. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve at give barnet underbukser på også. Underbukserne gør det lidt sværere for dig i begyndelsen, da du ikke kan se, når barnet begynder at tisse, men nogle gange må man gå lidt på kompromis for at komme i gang.

Hvis dit barn absolut ikke vil være uden ble trods ovenstående tips, anbefaler vi, at I stopper pottetræningen og indfører daglig nøgentid derhjemme i cirka 2 uger. Et godt tidspunkt er ved bleskift eller i forbindelse med bad, hvor barnet alligevel er nøgent. Som det første lille skridt kan man f.eks. i en periode forlænge den tid, hvor man tørrer og pusler om barnet på badeværelset. Så forlænger I tiden i takt med, at barnet bliver mere fortrolig med følelsen. Hvis der i disse situationer kommer stort eller småt på gulvet, så siger du blot “Hovsa, nu kom der lidt tis, det kan vi tørre op” uden at tillægge det nogen værdi. Når barnet synes, at det er okay at være nøgent, kan I gå i gang med pottetræningen igen.

To bogtip, der kan hjælpe

Eddie smider bleen
Børnebogen Eddie smider bleen støtter dit barn under pottetræningen og forklarer på en enkel, tydelig og visuel måde de grundlæggende trin ved anvendelse af potte eller toilet. Børnebogen hjælper dig med at tale om kroppen og potten på en pædagogisk måde og involverer dit barn i en dialog. Eddie bliver dit barns ”støtteven” og viser, hvordan han gør i forskellige situationer uden ble på. Børnebogen er en supplerende bog til Pottetræning på 3 dage.

Eddie smider bleen fås både som en e-bog og som en trykt bog (reklamelink).

Pottekalender till stort og småt
Med Pottekalenderen kan du på en pædagogisk og sjov måde hjælpe dit barn videre med pottetræningen. Du får et afprøvet koncept med klistermærker og pædagogiske illustrationer, som opmuntrer dit barn hen ad vejen. Sådan fungerer det: I sætter et klistermærke til stort eller småt på en valgfri potte/toilet i kalenderen, efter at dit barn har lavet stort eller småt i sin egen potte. Børnene på billederne bliver forbilleder for dit barn og inspirerer til at gøre det samme. Pottekalenderen indeholder desuden to visuelle hjælpemidler, som er udviklet specielt til børn, der har svært ved at lave stort på potten.

Pottekalenderen køber du her (reklamelink)


Flere hjælpeartikler